Jaha ja... Tackar så mycket!

Den jag tackar är min dotter för den "trevliga" förkylningen... Tröttheten igår var nog den som kom krypande. Jag har varit slö hela dagen men tog mig i kragen och åkte till Boan med Emelie och Mira för att få dagen till att gå lite. Nu fick jag besök så nu blir det inte mer bloggande. Jag ska jobba i natt trots allt

Ja då var det gjort...

Ja idag har jag hunnit med grymt mycket... Jag är redig jag! *klapp på axeln*. I morgon är det jobb som gäller, två nätter... Sen är det helg och då ska det som jag skrev igår.. shoppas, jag lovar det shoppas redan, gäller och passa på.. Sen har jag inte tid. Ja jag är lagom sliten nu och jag tror att sängen viskar mitt namn men alldeles strax skriker den.. Jag är inte den som är den utan jag kommer gärna!

Mysiga Måndag

Ja efter en helg som bara bestått av jobb så sov jag till middag, sen har det bara varit lungt hemma. Mira och jag har gjort lite där ute och ja jag är vaken än, eftersom jag är det passade jag på att betala räkningar. Denna veckan är också fullspäckad, massor av saker att göra, i morgon är det handling, ska inhandla saer till min utbildning som jag behöver, börjar bli mycket nu! Sen blir det till dagis för att lämna Mira, har utbildning på jobb i morgon eftermiddag. Efter det är det hem och laga mat, i morgon hade jag tänkt ha färsk pasta till middag, det var sjukt länge sedan vi hade det och jag älskar det, med fyllning.. Onsdagen och torsdagen innebär jobb, vilket i sin tur innebär dagis för Mira på fredag och jag sove väl till middag då med, vill faktiskt ta tillvara på det fina höstvädret som vi har, hur länge det nu varar... Skulle det inte vara fint väder på fredag så sover jag nog längre, annars har vi ju en hel del som ska göras här hemma. Lördag, ja det blir sovmorgon för oss... Ganska skönt eftersom det är det högst sällan. Eftersom Christian jobbar så ska jag och Mira shoppa lite. Till älsklingshuset så klart. Saker till barnens rum. Kvällen hade jag tänkt ägna åt att göra färdigt arbetet i min kurs, skriva det men jag ska inte skicka in det än, man vet ju aldrig, något kan ju dyka upp som jag kan ha där.
Söndag... Tja... Slappesöndag kanske?
Har en vind som är långt ifrån färdig, kanske skulle man ta tag i lite saker där?
Nej nu måste jag nog sova, klockan ringer i morgon bitti, trots att barnen har studiedag!

FANTASTISKA FREDAG

Ett positivt besked! JAAAAAAAAA

Förväntansfulla och fullspäckade Fredag

Ja då var det helg igen. Jag kommer dock inte att njuta av den som alla andra eftersom jag jobbar hela helgen. När jag jobbar hlg känns det som om man åker till jobb på fredagen och inte kommer hem förrän på måndagen. Så är det självklart inte, jag åker ju hem när jag slutat på morgonen men man sover bara och äter här hemma. Den vakna tiden spenderar man ju på jobb. I och för långledig i 8 dagar men jag vet också att det är 6 veckor till nästa gång... Det känns i bland som en hel evighet. Jag har varit så trött den sista tiden, nej jag är inte gravid... Jag vet inte riktigt om jag vågar skriva ut varför för det finns så mycket människor som är sjukt skadeglada så det är inte direkt kul. Men jag skiter i om ni är skadeglada eller inte, jag trivs inte alls här ute, vi sålde huset i Tomelilla för snart 1½ år sedan och tack vare att köparna ville flytta in så tidigt blev det panik och vi tog den lägenhet, i och för sig hus, som var ledigt. Och det blev här, jag har resonerat att vi skulle landa här ute först innan vi letade efter ett nytt hus. Jag behövde samla mig som människa, vilket jag gjort men jag har vantrivts här hela tiden, skulle kunnat letat efter annat men jag har inte tyckt att det varit lönt, lika bra att leta efter hus som man vill bo i resten av livet direkt. Och nu har vi hittat det så jag tror att min orkeslöshet försvinner när vi har flyttat in. Tar kanske tid att hämta sig men det är det värt.

Det var egentligen inte det jag skulle skriva om idag men det blev så i allafall... Ja jag hade en trevlig fika med min kusin igår och hans son, lille Denniz är bara för söt! Skönt och låna och lämna tillbaka!
Dagen idag... ja jag har en del att göra men jag pallar inte riktigt köra igång än, jag har en del samtal att göra, en del ärende att göra, ännu en nackdel med att bo här, min älskade volvo får ta mig överallt jag ska, hade man redan flyttat hade man kunnat förena nytta med nöje, ta en promenad och uträtta det man ska. Men det går inte än! Men sen....

Dessutom har min kära tonåring försett mig med uppgifter under morgonen, är alla tonåringar likadana? Ju mer mamma kan göra desto bättre är det. Dessutom ska allt kosta en förbannat massa pengar. Min tonåring kräver en del och det kostar mig en massa pengar, så det jag hörde när jag fick henne, att ett barn kostar en ungefär en miljon från det att de föds till de flyttar hemifrån, tro mig hon kommer att spränga den budgeten. Men vad gör man inte för sina kära barn? Jag gör allt i allafall... Det är jag "skyldig" dem, de har gett mig så mycket, kärlek och en mening med livet, då är pengar inget man bryr sig om.

Förväntansfull... ja vad ska jag säga om det.. jag väntar ett besked idag... Mer tänker jag inte säga...
Ja barnen sitter och morgnar sig framför TVn, Jossa är också hemma idag, så jag har lagt mig ovanpå sängen igen, ska nog stänga ögonen och försöka motivera mig till att komma igång!

Ha en bra helg för det ska jag ha... På jobb... Tur att det är eliten som jobbar.. inga krussiduller då...

Tråkiga Torsdag?

Ja Torsdagen började med tråkigt väder, men nu har det slutat i allafall och det ser ut till att ljusna! Jag längtar tills i morgon då vi får ett visst besked... jag längtar efter det och håller tummarna, om man är tillräckligt klipsk kan man räkna ut vad det är. Jag pluggade som en tosing i går, har somnat med mina papper två kvällar nu. Jag vaknar på morgonen med block penna och böcker bredvid mig. Men jag är så nöjd och glad och känner verkligen att jag håller på med något som är roligt och givande.
Just nu sitter jag och väntar på min kusin som kommer med sin son och hälsar på!

Otroliga och otåliga onsdag...

Ja tänka sig, jag fick till en bra rubrik idag också! Ja nu har jag tagit paus i allt jag ska göra idag. Idag är jag ju hemma och ska komma ikapp det som jag försummat dessa två dagarna, det är skönt att vara hemma idag och bara vara men det är lika skönt att komma hemifrån!
Ja hälften av det jag skulle ta tag i har jag redan gjort, nu har jag den tråkiga städningen kvar men det brukar vara så att när jag väl börjat går det av bara farten.
Mannen jobbar i natt så det kanske finns tid till att plugga lite ikväll. Tro inte att jag drar på det för det gör jag inte men jag vill ha lugn och ro och då är det bäst att vänta tills i eftermiddag. Jag får roa mig med att gå runt och fundera på vad jag ska skriva medan jag städar!

Ja letandet efter lägenhet till de som bor i "vårt" hus fortsätter... Det känns tungrott men det brukar ju bara lossna så där och det brukar göra det när det känns tungrott i mitt liv, det är det enda jag saknar nu, att ha ett inflyttningsdatum, men som jag har sagt innan så tiden går och jag hinner med en hel del som jag önskar att hinna klart innan vi flyttar. Ja jag vet att jag är kryptisk men jag ska berätta allt en dag men det lär bli i en skyddad blogg för man vill inte avslöja allt om ens liv för allt och alla. Jag kan i allafalll säga att det är inget negativt men ändå något privat!

Livet rullar på för Christian också och jag misstänker att jag har en sjukt glad man som kommer hem i eftermiddag, varför berättar jag också senare, kanske i en uppdaterad blogg i kväll... Emelie rör också sig, hon byter klass och inriktning på måndag. Mira har blivit av med sin feber.. Ja som sagt, det flyter på nu. Tack så hemskt mycket Esen som kunde ta Mira igår så att jag kunde åka till Lund... Du vet att är det något, minsta skitsak så vet du vart jag finns och vinet kommer på fredag!

Ja resten av veckan... Inte så mycket kvar av den egentligen tycker jag men det kan ju vara för att jag räknar bort helgen eftersom den innebär JOBB hela helgen.. Men men, pengar behöver man ju, speciellt om man håller på med det vi gör!  I morgon, Torsdag ska jag bara dröna här hemma och kanske packar man en sak eller två eller kanske rent av är så duktig att man tar ett tag på vinden och rensar ut gamla saker... Vi får se, det beror på vad jag orkar. Nu kan jag inte sitta här med, har en liten aktiv dotter som vill pyssla... Då får man vara på sin vakt och vara med annars har jag lim, klistermärken och pennstreck i hela huset! Det är en liten busa den där Mira!
Ha det gott för det har jag! Livet leker just nu!

Tidiga Teoretiska Tisdag!

Smart överskrift eller hur? Dagen började tidigt och den har bara varit studerande. Så sjukt kul att studera igen, men jag lovar att man tänker mycket på sina barns dagar, hur de ser ut när man efter en förmiddag i en stol, med pauser emellan, är trött i kroppen och i huvudet, detta gör de varje dag. Måste vara åldern som gör att man inte orkar det så som de gör. Det är tur att det är så intressant annars hade ju ingen studerat på äldre dar tror jag. Skitkul är det i allafall och härliga människor som man läser med. Så häftigt att få en examen när man sen är klar, tredje gruppen som får det.
Idag har vi fått våra hemuppgifter, jag lovar att de uppgifterna kräver tid och jag SKA ta mig den tiden, tro inte att det är jag som är dum i huvudet, det är tiden som ska till för att man ska kunna göra ett bra resultat och lära sig så mycket som möjligt, jag längtar efter att få kunna sätta mig ner och läsa, kanske jag tjuvkikar redan i kväll. Vi har 6 veckor på oss att klara av denna kursen, 1 av 16 som det är.
Nej nu blir det matlagning och tid till familjen och sen blir det att umgås vid IDOL. I morgon är det inte Lund som gäller, det är tid till att ta tag i det praktiska här hemma, behöver städa lite, tvätta och uträtta lite ärende, det gäller att lägga upp en "planering" för dagarna nu och jag har än så länge full koll!
Inga besked än för inflyttningsdatum och det är kanske tur... Det hade nog rört om lite i min tidsplan, i slutet av oktober är det dags att träffa mina "kursare" igen, kul, speciellt när det till och med finns en från Norge som reser ner för att plugga!

Intressant Måndag med massa tankar!

Ja det kan man lungt säga, i helgen efterlyste jag tips på hur man kunde fylla på sin energi på Facebook, inte visste jag att det var detta jag behövde göra för att fylla på energi. Facebook kan jag nog glömma nu för ett tag, jag kommer inte att ha tid kan jag säga.. Det får bli bloggen om ni ska följa mig... Om jag har tid till blogg vill säga :s
Jag ser detta som en present till mig själv, en investering för livet och en investering som jag har nytta av inte bara till mig själv utan till hela familjen.
Ja vissa av er vet redan vad det är men för som er som inte vet så har jag börjat läsa, jag ska skaffa mig en spetskompetens och kommer att få en examen. Jag kommer att vara specialistutbildad usk inom psykiatri. Så i två år framöver ska jag pyssla ihop livet som familje och småbarns mamma och husägare på bästa sätt. Och tro mig, det är inget jag kommer att ge upp i första taget, jag stormtrivdes där inne... Så sjukt intressant. Jag satt som klistrad hela dagen. Underbara kursare och jävligt intressanta ämnen. Jg kommer att satsa mycket för att få ut det bästa möjliga. Dessutom är detta en ganska ny utbildning, de som gick första gruppen har ännu inte gått ut, jag tror vi är grupp tre som läser den. Jag har idag ett jobb jag trivs med men jag vet att det är en annan inriktning jag vill till. Det har jag vetat sen jag gick ut skolan men det har bara blivit så att jag inte gjort något.
Ni kan tro att huvudet är fullt just nu, jag kommer att få skaffa en bra kalender så att jag kan planera mitt liv, det är studier, fotboll, barnens studier, jobb, familj och huset. Vi väntar bara på en tillträdesdag, anledningen till att vi väntar på den är att de som "äger" huset (Vi har betalat handpenning så vi kan väl säga att vi äger en del) måste hitta en bostad först innan vi kan flytta men damen är riktigt energisk så jag tror att det kommer att gå ganska snabbt.
Sen väl i huset så kommer vi att ändra om, vi kommer att få riva ner och göra det som vi vill men kan livet bli bättre? Vi älskar det både jag och Christian. Och det där kontoret som vi varit lite oense om kommer jag att ge mig på, jag har tyckt att man behöver väl inte ha ett helt rum till det men nu har jag nog ändrat mig, hans papper till företaget och mina studier i ett och samma rum är nog bäst, ett rum där inget annat ska finnas!
Ja den där energin som jag saknade har jag fyllt på nu.
Mira passade i och för sig på att få feber och fick bli hämtad av "faster" men jag löser det ändå... Det är tur att man har vänner som ställer upp. Som tur är där är att jag läser på distans och våra träffar bara är två gånger i månaden. I morgon också sen brakar det löst. Första uppgiften i morgon. Redan idag hade vi en föreläsning och ännu en i morgon...
Jaja nog tjatat om det, nu ska jag ägna mig åt matlagning och familjen och i kväll är jag nog bara så slut att det inte finns, var ju trots allt ett tag sedan man var "elev"
Ha det gott för det ska jag ha!

Slappedag och feber

Slappedag minst sagt, och Mira har feber, bara lite men det är en början som vanligt. Annars har det varit en lugn dag med en massa ärende uträttade på förmiddagen, Mira har skickat paket, satt in pengar på banken och handlat med mig och så stor hon var när hon skulle betala sakerna vi handlat i affären. Eftermiddagen har jag ägnat åt mina blommor, eller växter för där är inte särskilt många blommor på dem, jag gillar inte växter med massa blommor men jag älskar gröna växter.
Har en hel del kvar men det får bli när jag orkar. Helgen hade jag planerat men det blir inte som jag planerade... Varför tänker jag inte berätta för det är en hemlis!
Men måndag gäller det, då ska jag till Lund. Detta kommer jag att fixa, jag vet det.
Nu är det åter till Robinson och Läget, inte jag som gillar Robinson men Jossa är ett freak av det, Idol och Halv åtta hos mig...
Knasunge, Tindra har haft träning i dag och Emelie fick ett glatt besked, hon ska byta klass och inriktning. Ja fast det varit en slappedag har det varit en ok dag. I morgon ska jag ringa Greta!
Tack och godnatt!

Håhåjaja :)

Långledig... vad mer kan man säga än superskönt. Tycker att det just nu är tungt på jobb och känner att jag är bakefter med mycket hemma, alldeles säkert är det jag som jagar livet av mig själv för vet har sagt att det jag inte hinner idag inte är kvar i morgon? Jag har i allafall fått nya kompisar, MYGGOR! De älskar mig... Tyvärr är den känslan inte ömsesidig. Jag måste ha ett riktigt gott blod för jag får myggbett precis överallt.

Barnen, alla utom Mira är hemma, Mira är på dagis, henne ska jag hämta kl 16. Barnen är riktigt upprymda och längtar efter flytten precis som vi, kaffet i huset blir på lördag hade jag tänkt. känner för kaffe då.

Just för tillfället letar jag efter ett nytt databord, är det någon som har ett ganska så stort och som är till salu så är jag intresserad. Stort måste det vara för Christian ska ha sina företagssaker där, plus dator osv. Kollar blocket varje dag både efter det ena och det andra men det verkar som om jag får gå och köpa ett nytt för jag och Christian är lika kräsna båda två. Det måste vara perfekt. Gott om plats för det finns inget värre när det är trångt och allt ligger ovanpå varandra. Jag är ett pappersfreak och måste ha ordning på mina papper och klarar inte av att det ligger huller om buller.
Vad mer kan jag säga idag? Jo jag ska bara ta det lugnt idag, jag är ganska sliten fast jag har sovit men i morgon måste jag ta tag i saker, resten av veckan består av ett besked för Emelies del, fredag kväll jobbar Christian och jag och Mira är hemma själva. Lördag, Minifamilj-dag, söndag jobbför Christian och jag och Mira är home alone igen. Barnen kommer hem och sen börjar nästa vecka med stormsteg. Den veckan är fullspäckad.... Kanske behöver man ladda upp inför den i helgen då?
Nej nu ska jag inte uggla här mer, dags att vakna till liv!


Långledig! Yes!

Ja precis som överskriften säger, jag är snart långledig! Jag har en natt kvar nu sen är jag ledig i över en vecka, det behöver jag nog. Jag har en hel del att göra och jag ligger bakefter min egna planering! Men jag kommer att komma ikapp den. Jag har insett att jag har en minst sagt hektisk höst framför mig. Jag har kommit in på utbildning vilket i praktiken innebär två möten i månaden eftersom utbildningen är obligatorisk. Jag gillar mitt jobb och så men detta ger mig en chans att komma ett steg närmre min dröm när det gäller jobb och arbete. Utöver det har min chef bokat in utbildningar och föreläsningar under hela hösten, man blir lite deprimerad när man ser att det är ända fram till December, December? Inte än.. Men det känns ännu närmre när man ser en planering så långt fram. Men ja, jag har skrivit innan att jag gillar hösten och det gör jag men var tog de soliga höstdagarna vägen? Det bara regnar tycker jag, ja de dagar som varit soliga har jag jobbat och då är man inte så pigg att man orkar göra något.

I veckan ska vi till huset och till de som äger det än så länge, vi har blivit bjudna dit på kaffe, det är äldre människor som bor där nu och de är riktigt goa, de vill att vi kommer dit ofta och umgås med dem. Sist var Emelie och Christian där och när de kom hem hade de en helt underbar bukett med sig hem från kvinnan i huset (vad hon heter tänker jag inte skriva här, så mycket tänker jag inte avslöja)

Ja vi har fortfarande ingen aning än om när vi flyttar men vi vet att det både kan ta tid och att det kan gå fort. Vi vet inget än, det enda vi vet är väl att vi längtar extra mycket för varje dag som går. Fast om jag ska vara riktigt ärlig så väntar jag gärna till början av 2012 när vintern lagt sig lite, är inte så kul att flytta i vintertid direkt, men blir det så tar vi det, jag har faktiskt en del jag vill ordna innan vi flyttar och jag behöver nog några månader till på mig men det går framåt, om inte annat har jag miljoner av saker att rensa och gå igenom som inte ska med till huset. Är det någon gång man får riktigt rensat är väl när man flyttar. Detta är förmodligen och förhoppningsvis den sista gången vi flyttar så vi får väl hårdrensa så tar det lite längre tid tills man har samlat på sig lika mycket igen!
Nej nu ska jag göra mig klar för jobb, 10 timmar sen j***** är det dags! Då ska det hända saker här hemma!

Regn...

Ja som vanligt regnar det när jag är ledig. Har jobbat hela helgen och äntligen är den över, det är faktiskt jobbigt att jobba natt och helg. Det tar verkligen på en och man går som en zombie. Men men, nu jobbar jag onsdag och torsdag, måndag och tisdag sen är jag långledig. Det ska bli riktigt skönt denna gången, för det första är det första långledigheten efter semestern och sen är det så mycket som ska fixas och donas så jag behöver verkligen vara ledig.
Packandet är inte igång än, lite tidigt kanske, men däremot rensas det som aldrig förr och jag trodde aldrig att vi skulle hinna samla på oss så mycket som vi har under 1½ år. Men men, barnen står för den stora delen.
Nej nu ska jag gå och koka en kopp kaffe för det är jag värd efter en "hård" helg! Men jag kan avslöja en sak för er, det kommer bli ändring på det med även om det kommer att ta tid men jag måste göra det. Det ska bli såååå skönt när det är klart. Nej nu blir det kaffe och en massa dagdrömmande, om vad? Jo vårt älsklingshus!

Älskade lilla Mira..

Idag fyller älskade lilla Mira 3 år. Tänk vad tiden går. Jag älskar denna lilla krabat precis som jag älskar mina andra 4 krabater. Det är otroligt att en kropp kan fyllas med så mycket gränslös kärlek. Tyvärr jobbar jag hela denna helgen så vi ska fira hennes födelsedag lite senare i månaden. Hello Kitty presenter har det blivit en hel del av redan! Hon har dessutom fått en Mira-pappa dag helt för sig själv och det älskar hon, all uppmärksamhet på Mira!

Vad händer annars? Jo jag längtar och längtar! Vi har kommit överrens om att vi inte ska köpa så mycket till huset redan eftersom vi har bekymmer redan om var vi ska ha alla packade lådor sen när de är dags. Ändå kan varken jag eller Christian låta bli. Det är ju så sjukt roligt och så skönt. Visserligen är det skillnad på vad vi köper, jag heminredning och massor av saker till barnens rum, det är riktigt roligt, det är allt från ungdomssaker till barnsaker. Han köper saker som han har nytta av när vi ska "renovera" (kan ju inte riktigt kalla det renovering eftersom det inte behövs men vi behöver ju mer space så det får bli renovering eller kanske förbättring).
Dessutom är det September, tro det eller ej men jag har längtat efter denna månaden, hösten får mig att må bra, liksom våren. Alla årstider har sin skönhet men hösten och våren är de årstider jag gillar bäst. Det är då jag hämtar energi för att klara resten av tiden.

Denna veckan då? Jo jag har bestämt mig för att blogga mer, sen om det blir så eller inte får vi se, men jag jobbar onsdag och torsdag och sen är det helg igen och den helgen är jag ledig, då kanske det blir lite auktion, om vädret tillåter, jag går inte på en till där det vräker ner, sen blir det till att "höststäda" och samtidigt packa ner utomhussakerna. Vi ska måla krukor och plantera om blommor...
Massor att göra. Nej nu kommer mitt födelsedagsbarn hem och jag ska bara krama och krama!
Älskar livet just nu!

Överskrift?? Vet ej...

Ja det låter hemskt negativt jag vet, men det är det inte. Jg vet bara inte hur jag ska förklara allt med ett ord. Jag är lycklig och glad och allt rullar på enligt planerna men jag är trött och matt i kroppen. Det är nog bara idag. Kanske "fel" period i månaden? Ja det är det nog. Jag har motivationen dr men jag orkar inte, inte just idag. Jag har massor jag ska och vill göra men idag har jag knappt orkat plocka undan. Mira är dessutom i en riktig trotsperiod. Den lilla loppan fyller 3 på lördag...
Dagarna som gått har vi planerat och drömt om hur vi ska göra i vårt hus. Det finns en del som ska fixas, barnen ska ju få egna rum, helst alla barnen. Huset har gott om utrymme men det är inte så många rum som vi behöver, rummen är däremot stora till ytan men det planeras som sagt och det kommer att bli så kul att "sätta tänderna" i det som Christian säger!
Huset är riktigt fint och det är välskött. Det är byggt på sent 50 tal och de som sålt huset har bott där sedan det byggdes och de har varit riktigt rädda om det och fräschat upp det med tiden de har bott där. Dessutom ligger huset i ett lugnt område. Jag har alltid tyckt om det området men jag kunde aldrig drömma om att vi skulle få bo där! Det har tagit tid, 4 år har både jag och Christian samtidigt som vi rensat upp det förflutna och bearbetat det så har vi byggt upp bra grundstenar för framtiden och nu har tiden kommit att vi kan stå på grunden vi byggt. Detta målet har vi kämpat så för!
Ett litet smakprov på vår trädgård och jag kan nästan inte vänta på att "få sätta tänderna" i den!!!
UNDERBART!!!!! LÄNGTAR!!!! SNART!!!! SNART!!!! SNART!!!!!

RSS 2.0